Prachtig Zeilweer voor de 15de Schelderegatta

Schelde Regatta 2017, RYCB, Harry Van Den Bergh

15de Editie Schelderegatta

Zaterdag 10 juni ging alweer de 15de Schelderegatta van start.  Bezieler Harry Van den Bergh ging ook voor deze editie weer voluit samen met zijn team.

Een puike organisatie voerde bemanning, fotografen en medewerkers ’s ochtends met de bus van Royal Linkeroever tot Hansweert. Daar kwamen een 50-tal deelnemers net de sluis in gevaren.

Een ietwat mistige hemel klaarde bij de start helemaal op en een heerlijke zon overgoot daarna de gehele wedstrijd.  Om 11 uur 30 werd de start gegeven van deze wel heel erg prachtige Schelderegatta editie –  anno 2017.

Omdat wij met de startboot mee konden waren we getuige van een redelijk ingewikkelde startprocedure, kundig uitgevoerd door Tom en zijn team.

Aan de start werd er toch wat geduwd en getrokken door de deelnemende jachten en waren we getuige van 1 kleine collusie.  De spirit om te winnen zat er goed in. Onderweg was er een aangename wind van 3 – 4 bf en ideaal zeilweer dus.

Schelde Regatta 2017, RYCB, Harry Van Den BerghEen mooi spektakel toen de spi werd getrokken, een kleurig tafereel en hoe anders in vergelijking met de vorige editie waar mist de wedstrijd parten speelde en deze op motor diende uitgevaren te worden.

Het drukke vrachtverkeer werd kundig “omzeild” en er gebeurden wonder boven wonder geen ongelukken dankzij een perfecte organisatie en begeleiding. Wel groot zo’n kanjers containerschepen van heel dichtbij.

We hebben jammer genoeg toch 1 boot op een zandbank zien varen.  1 opvarende was daarbij licht gewond geraakt en werd ter plaatse verzorgd. Of het jacht schade opliep hebben we niet vernomen.

Asterix

Schelde Regatta 2017, RYCB, Harry Van Den BerghNa ongeveer 2 uur konden we genieten van een spectaculaire finish voor het Mas en de Kathedraal van Antwerpen.  Alle boten konden finishen onder volle zeilen.

De snelste boot die – hard werkend onderweg – eerst over de finish lijn kwam was de Asterix (Swan 56) van Willy Walschaerts om 14 41′ 07″. Jacht op bovenstaande foto tijdens zijn finish in Antwerpen.

RYCB

Schelde Regatta 2017, RYCB, Harry Van Den BerghHet was lekker nagenieten op de Schelde (voor anker) tot de sluisdeuren open konden.  Eerst wat napraten in de ‘dok’ en daarna genieten in de prachtige nieuwe lokalen van de RYCB.
Een goed verzorgd en heerlijk buffet (warm&koud) en een gezellige babbel tot de prijsuitreiking met prachtige prijzen waren ons deel. (grote prijzen dankzij de vele sponsors)

Een prachtige regatta!

De Schelderegatta was dit jaar al aan zijn 15de editie toe en wordt jaarlijks georganiseerd door de Antwerpse zeilclubs RYCB, KLYC, VVW en SRNA onder de leiding en de bezieler  Harry Van den Bergh. Bedankt iedereen voor een onvergetelijke dag en wedstrijd.  (Ook dank aan Stef&Karina! 😉 )

Schelderegatta

Meer over deze Regatta kan je vinden op www.schelderegatta.be

Foto Reportage

©Sabrina Maes

Wil je graag een foto?

Fotowinkel

Video

Clubracer

Atv

Gva

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact