Sabrina Maes – Schrijvers Academie

Schrijven is een passie. Schrijven is schrappen. Schrijven is emoties, mooie woorden, de stilte vatten op papier, in een wolk, een mini note boekje, een papieren viltje, de computer, mijn hoofd en mijn hart. Met die passie wordt je geboren.

Toen de avondopleiding Hebreeuws was afgelopen midden jaren ’90-tig schreef ik me in aan de Schrijvers Academie te Antwerpen voor een 4-jarige avondopleiding.

Een wereld van dezelfde gepassioneerde mensen gaven een literair Academisch bad met een uitdieping van de verschillende schrijfstijlen. Daaraan werden ook diverse schrijfopdrachten gekoppeld om uiteindelijk je eigen pad te gaan bewandelen en de wereld scheppend tegemoet te gaan.

De schrijfstijl, de idees zijn veelal destijds ontstaan en de fragmenten, poëzie en kortverhalen vermeld op deze website kregen hun basis ontstaan op de banken van de Schrijvers Academie.

Schrijven is een leven, het gaat met je mee en zit je onder de huid. De passie dooft nooit.

Een Schrijver heeft onwaarschijnlijk mooie vrijheden. Je hoofd gaat zijn weg, je inspiratie holt er achter aan…verhalen zijn verhalen, ze spreken de lezer aan of stoten ze af. Een boek lees je in één ruk uit of gaat weer naar de tweedhandswinkel. Een verhaal herken je of erken je. Sommige verhalen ontstaan uit de bagage levenservaring die je op je pad in je koffer laadt maar andere zijn ook verplichtte nummers, oefeningen-kom-to-the-point, verplaats-je-in-de-emoties-van-de-lezer, trek-je-lezers-aantjes.

Gelukkig is er die vrijheid en zijn verhalen verhalen. Gelukkig maar! Stel je voor dat elke auteur zijn boeken als een analyse van zichzelf zou zien…..Laat je dus niet verleiden – of net wel – door sommige werken op deze site of verschenen in literaire tijdschriften.

 

SABRINA S.P.P. MAES (°1964, St.-Niklaas, België) volgde Latijn-Wetenschappen aan het Sint-Lutgardisinstituut te Antwerpen, genoot onderwijs Hebreeuws en Joodse cultuur- en geschiedenis, deed de Academie voor Schrijfkunst te Antwerpen. Creatieve 1000-poot, deelneemster aan 101 cursussen en workshops, geïnspireerde-wil-alles-weten-en-kennen, houdt van fotografie, is gepassioneerd door sport en lang lopen. Moeder ten top voor zoon Stijn. Schrijft poëzie, korte verhalen, essays en columns. Publiceerde o.a. in: Raaklijnen, Renaissance, Letterlik, Zulma, De Brakke Hond en Weirdo’s.
Email: Sabrina@sabrinamaes.be
Web: www.sabrinamaes.be

http://schrijversacademie.creatiefschrijven.be/

 

 

 

Scroll Up