#hiddenplaces #1 – Liefkenshoek

Hidden Places, #1, Sabrina Maes

#staycation België, Corona 2020, #1

Hidden Places, #1, Sabrina Maes
Fort Liefkenshoek

Geboren in de Polders….? Groot geworden in de velden?
Vandaag herkende ik ze dan toch niet meer. Ik moest zelfs zoeken waar ik me bevond. Tussen Linkeroever en Doel, Kallo en Lillo ligt verscholen een oase van rust en geschiedenis.

Fort Liefkenshoek. Je moet er wel eerst de snelweg voor trotseren, je vergapen aan industrie, glimmende doorsluisbuizen, vrachtwagen depots, opslagplaatsen. Tot je aan het einde van een doodlopende straat een brug over het water ziet.

“Oase van rust” gebouwd door de Nederlanders in 1579 in een stervorm. Een echt fort met een museum (open tot 17 uur, registreren op voorhand (Corona), beperkte tijdsslot, mondmasker verplicht). Het museum is gevestigd in oude barakken uit de tijd van Napoleon. De gebouwen werden ook een tijdje gebruikt als quarantaine hospitaal voor emigranten daarna een vakantie domein voor families van militairen.

Er is ondertussen groen aanplanting om die oase van groen en rust dan te laten contrasteren met de omliggende petrochemie.

Je kan een wandeling maken, de gehele stervorm van het fort. Een uitkijktoren beklimmen, naar de geitjes kijken, genieten van de stilte….

Een taverne maakt het geheel af als een aanrader! De kaart heeft enkele typisch Vlaamse snacks aan zeer democratische prijzen.
Gezellig zitten ook.

#1 – topper!

Fort Liefkenshoek
Ketenislaan 4
Kallo
www.fortliefkenshoek.be

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact