Dream your life

Italy, Italië, Reizen, Pompei, Salerno, Positano, Naples, Amalfi Coast, Sorrento, Vesuvius

Dream your life

Zo zou ik het kunnen omschrijven, onze Italiëreis.  Last-minute – what else 😉 – . Meer uit heimwee, verlangen van Stijn.  Zijn jaar zou in de Paasvakantie een rondreis maken door Italië, met de bus.  Een aantal was niet aan de beurt gekomen. Oa Stijn kon dus niet mee.  First come, first served.  Jajaja de Londen reis is nu wél al gereserveerd voor volgend jaar.

Italië.  Dat klopt de mobilhome reis van enkele jaren geleden was prachtig, maar er was toen ook wel wat ‘bergenschrik’.  Stijn kon mij alsnog overtuigen en we kregen het nog voor elkaar:  onze last minute.

Phlashke zou ook meegaan.  Zijn eerste grote reis.

Richting Salerno.  Niet dat ik de streek ken maar dat leek me nog haalbaar om van daaruit wat op verkenning te gaan.  Met het vliegtuig naar Napels verliep in 2 stappen.  Redelijk lang onderweg, maar alles verliep zonder problemen.  Zelfs Phlash deed het behoorlijk, ook al vonden enkele medepassagiers van niet. 😉

Verrassingen

In Napels stonden we al voor de eerste verrassing.  Salerno bleek behoorlijk ver en ligt buiten de ring rond Napels, dus een taxi verhoogt dan nogal fors in prijs.

Gelukkig hebben we in Italië 1 ding geleerd: hun treinsysteem werkt feilloos, stipt, is chique, proper en vree gemakkelijk.

Tweede verrassing was de ligging van het hotel.  We reden centrum in en uit en yep ons hotel lag nou niet precies in het epicentrum van de leute.

Het zag er statig uit, schoon, knap met de bergen er achter en errond.  Maar naast het hotel lag een urbex site, aan de overkant zat het ministerie van financiën en waar de kustlijn zich moest bevinden….een klein dipje dook op.

De eerste kamer die we kregen had weliswaar een soort van 2 slaapkamers.  Maar het zetelbed waar Stijn op zou slapen had vuile vlekken.  Neen dat kon niet…naar de receptie binnen de 5 minuten.  Zucht.

Een andere kamer dan maar, valiezen terug de gang door en proberen ‘Italië is schoon’.

Dipjes

Tweede dipje kwam vrij vlot opzetten.  Een verkenning in de fitness…1 loopband, 1 fiets, laag plafond, 1 combi-gewichten-toestel.  Hier zou ik niet de start-up maken die ik voor ogen had.  Ik vroeg me ook af met welke bijzondere camera en lens ze de foto’s hadden genomen die ze hadden doorgestuurd.

Derde ‘OMG’ was de uitgang naar het zwembad…die zag er niet bepaald gebruiksklaar uit.  En jawel het zwembad was gesloten.

Richting receptie.  Sommige hotels waren al volledig in werking deze periode, zij nog net niet….volgende week.
Slikken.  Broeden op een plan om te vermijden dat ik me wel echt bekocht ging voelen.

De hamburger die we de eerste avond in het hotel aten – chique restaurant hoor daar niet van – kostte 20EUR astublieft.  1 mini stukje sla moest de salade voorstellen…

Dat zou de knop omdraaien worden en gaan plannen.  Geen zwembadvakantie, niet de luilekkerdagen die ik voor ogen had.

Wat een pracht.  Wat een kanjer van een vakantie werd het.

Het werd hem dus echt lekker wel.  Na een dag hadden we het treinschema al onder de knie.  We treinden op en af naar Salerno city en genoten van de omgeving en zijn pracht.

Salerno, Positano, Sorrento, Amalfi Coast, Pompei, Vesuvius, Napels

We boekten een prachtige bootreis naar Positano.  En dan…dan valt je mond open van zoveel schoonheid.  Je hart wordt gevuld met vreugde, je hoofd vloeit leeg en yes dit is vakantie.

We namen een trip naar Sorrento en hadden het gevoel ‘hier zou ik kunnen wonen’, we beklommen de Vesuvius, inclusief Phlash die vanaf dan Vesuvius grijs zag.  Snikheet maar schoon! Ik werd verliefd op de Italiaanse kust.

We bezochten Pompei en ik dook in de Latijnse jaren van weleer.

We vonden de gezelligste restaurantjes en treinden nog steeds op en af.

We ontdekten Salerno Marina, een cinemacomplex EN…

de super-mooiste-chiekste-daar-kan-men-nog-wat-van-leren-fitness.  En ik wist gratis entrees te versieren.

We lagen te zonnen op het strand in Paestum.  Een kilometertje stappen vanaf het godvergeten treinstation.  MAAR…zoo zalig maken ze het echt niet alle dagen.

We vertrokken in alle vroegte naar Napels en stonden in het centrum in geen tijd. De vloog voorbij en als afsluiter kregen we een fikse korting op het verblijf om onze teleurstellingen te verzachten 😉

We bezochten bloementuinen, klommen hoog tot aan kastelen, dronken koffie en aten een ijsje.

YES!

Wat een aanrader Stijn, dank je wel!

 

Geniet van de foto’s, en dream your life!
©Sabrina Maes

« van 3 »

 

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact