#hiddenplaces #3 – Mirabrug

De Mirabrug, Hidden Places #3, Sabrina Maes
Mirabrug Hamme

#staycation België, Corona 2020, #3

De Mirabrug. Eigenlijk stond Doel op het programma, maar de E34 bleek afgesloten en de omleiding leek me te ver en te nutteloos. Richting Hamme dan maar en ‘grote’ corona shopping eraan koppelen in Sint-Niklaas.

De Mirabrug is een gekende brug over de Durme, nabij Hamme, kruispunt Waasmunster. Ze dateert al van 1896.

De brug kreeg haar naam en bekendheid dankzij de speelfilm Mira, de verfilming uit 1971 van het boek De teleurgang van de Waterhoek van Stijn Streuvels door Fons Rademakers, met Willeke van Ammelrooy en Jan Decleir in de hoofdrollen. Het script was van Hugo Claus.

Sedert 1991 is de brug een beschermd monument.

Het is prachtig wandelen aan de Durme, ook fietsen en lopen zijn een aanrader. Veel mobilhomes waren al aangemeerd en aan de kook.

Er ligt een natuurgebied van 7 km ‘De Bunt’ aan de voet. Maar voor wandelen in korte short en korte mouw was het – gelukkig – plots te fris vandaag. Het is er ook prachtig ‘zitten’ in de Koolputten. Een waanzinnig knappe B&B met een mooi terras. Er was momenteel een huwelijk aan de gang. Coronaproof kon ik niet zien (de genodigden zaten binnen), wel mooie Ferrari’s aan de parking.
Veel geluk voor het kersverse paar.

De Mirabrug - De Koolputten B&B
Zonneterras, Feestzaal
Koolputten 2, 9250 Waasmunster

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact