Koningspaar opent Pontonbrug.

Dag 1 Pontonbrug. 03.10.2014

Koningin Mathilde en Koning Filip openden vanmiddag plechtig de Pontonbrug over de Schelde.  Deze brug verbond precies 100 jaar geleden ook de Linker- en Rechteroever van de Schelde met elkaar.  Het gaf 100.000 mensen destijds de kans te vluchten toen het werkelijk te heet werd in Antwerpen.

Rond 14 uur 30 knipte Koning Filip het lintje door en stapte het Koningspaar onder blakende zon, vergezeld van vrolijke kinderen en fanfare – oa de heer Bart De Wever, de heer Bourgeois, de heer De Crem, mevrouw Turtelboom en vele anderen – de Schelde over.

Een grote schare belangstellenden had plaatsgenomen op de Linkeroever aan de boeienweide.  Leuke zetelstoelen en een rode loper.  De zon voorop. Genietend van een stralend Koningspaar. Touchable en adorable.

Een prachtige middag.  Het belooft een mooi weekend te worden.
Geniet van de foto’s – genomen op de eerste rij.

Zie ook Poëzieparcours Hellemonden met Michaël Vandebril.
[ http://www.vonkenzonen.be/hellemonden/ ]

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact