Urbex Prison H15

Fotografie Sabrina Maes

De locatie wordt (zoals gewoonlijk) angstvallig geheim gehouden.  Prishon H15 is dus niet zo eenvoudig te vinden.  Op Internet kan je de wildste verhalen lezen, van een man in Swat kledij die begint te schieten tot Roma zigeuners die de ingang blokkeren, je auto inpikken en er dan opnieuw geld voor vragen wil je hem terug hebben. Er zou ook constante bewaking zijn.

Na enige speurtocht hebben we Prison H15 eigenlijk eenvoudig gevonden.  Het ligt ook quasi aan een weg in Noord Frankrijk en is gemakkelijk te zien vanop de straat.  Aan de ingang ligt er veel vuil en je kan ook rijen vuilnisbakken zien staan even verder op.  Dat er Roma’s zitten kon dus wel kloppen.  We hebben na ons bezoek inderdaad zigeuner type kinderen en vrouwen gezien, 1 wegrijdende auto met BG nummerplaat eveneens.

Bij aankomst waren er 4 avontuurlijke meiden die blijkbaar deze site nog al eens hadden bezocht, althans 1 ervan overduidelijk.  Wij zijn gewoon de muur gevolgd tot we de opening in de muur zagen.  Hiervan had ik op Internet al een foto gezien. Andere bewaking hebben wij zelf niet gezien.  Wel veel bezoekers, fotografen oa maar ook muzikanten en grafitti artiesten.

De site bestaat al sedert 1200 en er stond oorspronkelijk een monikken klooster opgetrokken uit steen en zand.  De gevangenis bestaat al sinds 1822 en kon 1500 gevangen huisvesten.  (965 mannen en 635 vrouwen) In 2008 was er nog een opstand, de gevangenis staat leeg sedert 2012.  Ze is volledig vernield binnenin en muren zijn beklad met grafitti, sporadisch een mooi kunstwerk, andere enkele tags,niet afgewerkt;
Spanning met zekerheid. En een indrukwekkende locatie.

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact