Birthday boy goes NYC 2016

Statue of Liberty

Geboren in 2000 – 16 reeds.  Al heel lang beloofde ik om Stijn de grote ‘allesismogelijk’ stad te laten zien.  Als hij 16 zou zijn.  Eerst was er twijfel, Zaventem aanslag, de leeftijd, de-wat-wil-ik-op-vakantie-strijd.  Maar dan plots was de klik er. En… Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.
Dus de reis werd voorbereid én geboekt – last-minute.  Het was wat puzzelen om op ‘onze manier’ gesetteld te geraken: zo veel mogelijk kwaliteit voor zo weinig mogelijk geld. Alles zien maar te voet, met openbaar vervoer en zeker niet de grand chique.

Tickets vonden we nog schappelijk via Dusseldorf; eindje rijden maar het geavanceerde systeem van zelf inchecken blijft ons bij nà het leuke ritje met de skytrein die ons op een zeer gemakkelijke en snelle manier tot aan de departure hal voerde.  Alles verliep smoothly.

New York – here we come!

De vlucht was minder; lang, overdag, nerveus, lang, en lang.

De hitte sloeg ons om de oren toen we de luchthavenhal buitenwandelden.  In Newark omwille van het prijsverschil. 34°; wat gepuzzel met een taxi.  Ons hotel was blijkbaar niet gekend.  Nochtans had ik weken gezocht en vergeleken; de kritieken gelezen, de foto’s bekeken…dus nog meer nervositeit. Wat als het nu eens een fout hotel zou zijn?

Een klein uurtje druk verkeer en eindelijk op het allerlaatste viel de taxichauffeur zijn dollar; hij wist plots waar ons hotel zich bevond.  In Brooklyn.  Ver van de stad, heerlijk rustig.

Times Square
Times Square

Wij waren alleszins in de wolken.  Kleurrijke inkomhal, snel ingecheckt, toffe kamer, reuze groot bed, mooi uitzicht.  Enige minpuntje was weinig opbergruimte maar ook dat kregen we voor elkaar.  Heerlijk bed!  Heerlijke kussens,  beste douche ooit, beetje veel lawaai van de lift soms.  Toffe gym – om in shape te blijven. En het ontbijt – the fuel on the go – mocht iets minder duur.

 

De eerste avond heb ik gelopen maar de andere dagen voelde ik mijn voeten en benen – niet meer – teveel.  Dat werd rusten en core stability alleen. Zowel Stijn als ikzelf hebben ons programma perfect gevolgd.

Birthday Boy in de wolken, enthousiast, geamuseerd en content – daar doen we het toch voor?

16 is een mijlpaal; dat moet je vieren, toch?

Stijn-Manhattan
Stijn-Manhattan

Onze eerste middag zijn we een beetje op verkenning in de buurt gegaan.  Op een boogscheut vonden we een gigantisch supermarkt waar we water en wat snacks insloegen.  Nog een beetje verder een waaier aan toffe bars, lunchtenten en breakfast mogelijkheden.

Via FB had ik een artikel gelezen over de NYP – New York Pass.  Een echte aanrader voor wie kort of iets langer naar New York trekt.  Niet alleen omdat het gemakkelijk is en tal van voordelen biedt, maar het is ook goedkoop als je veel wil gaan zien en doen.  En dat wilden wij toch?  De pass vond ik ook een extra stimulans om nog meer te gaan zien en doen; immers is er een kei handige gids en app waar je je dag planning op kan maken en alles lekker nalezen.
Doen!  Ook handig is een Nederlandse website New York of FB pagina, die elke dag tips geven, de evenementen van de week en veel foto’s posten.  Beiden aan te raden als voorbereiding!

New York PassNewYork – NewYork.nl

We bezochten: Empire State Building – Circle Line Cruise – Mdme Tussaud – Hard Rock Café – Planet Hollywood – We fietsten in Central Park (en reden verloren + regen 😉 ) Top of De Rock –  Guggenheim – Wall Street en de bull, – 9/11 Memorial – Boottrip naar Statue of Liberty en Ellis Island – High Line – Chelsea – Meatdistrict – Zeiltocht met een Tall Ship – Coney Island + beach – Harlem Graffiti – 5th Avenue – Trump Tower op en af – Brooklyn Park – Battery Park – Times Square – Broadway – BleekerStreet – Columbus Circle – Shopping duur&goedkoop – Brooklyn – Brooklyn bridge al wandelend&genietend – Manhattan Bridge betoverend –

Inderdaad een overweldigende (vermoeiende) en aangename reis met een geweldige tiener.

_PRO8978Aanrader vond ik persoonlijk Chelsea, High Line en Harlem Graffiti, te voet over de Brooklyn Bridge, Fietsen in Central Park, Straat entertainment in Battery Park life met Stijn.  Ondanks we in Brooklyn gelogeerd zaten was alles gemakkelijk te bereiken met het geweldige metro netwerk.  Stijn was vlug weg met de werking ervan, we reden maar 1 keer fout – van vermoeidheid wellicht. Ik heb genoten van een super reis.  Onze retour verliep ook vlot en we genieten na mét jetlag.

De allesismogelijkstad liet ons een verzadigd gevoel; Wel duur. Europa verarmt – een 1 slaapkamer appartement in The Bronx betaal je € 1600, in Harlem € 2500, in Chelsea van € 5000 tot € 10000. Bedragen waar wij van duizelen.  Eten kan gevarieerd maar je moet goed zoeken.  Calorieën tellen hoeft niet want elke hap en maaltijd vermeldt naast de prijs ook het aantal ervan. Kleding is op 5th Avenue onbetaalbaar, in The mall aan Columbus Circle net betaalbaar, in Brooklyn goedkoop.

Aan u om te genieten van onze foto’s.
08.2016 – NYC

NYC Black&white

Harlem Graffiti

Brooklyn Bridge

Statue of Liberty – Tall Ship cruise – Battery Park – Wall Street – 9/11- Coney Island Beach – Shopping – Times Square – 5th Avenue – Central Park – Empire – Rock

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact