There is no blue without yellow and without orange.

De natuur biedt zoveel ontluikend moois. Nog putteke winter maar met de wisselende temperaturen komen ook reeds mooie kleuren piepen. Een wandeling met Phlash laat ook genieten.
Ik heb geprobeerd de prachtige frisse lente tussen de herfstkleuren vast te leggen. De onscherpte in de foto’s noemen we bokeh. ‘de bollekes’ waar ik fan van ben.

Afsluiten met een prachtige sun down.  Wat kan een wandeling nog meer bieden (een warme choco om de voeten te ontdooien 😉 )

There is no blue without yellow and without orange.
Vincent Van Gogh

Geen idee wat bokeh is?
Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het gaat om de onscherpte die ontstaat doordat het voorwerp buiten het scherptevlak ligt.
Bokeh wordt bepaald door het ontwerp van het objectief. Hierbij speelt de vorm van het diafragma een rol, maar ook de plaats in het objectief en de manier waarop een objectief is gecorrigeerd voor sferische aberratie.
Niet elke fabrikant van objectieven besteedt evenveel aandacht aan bokeh. Vaak is er sprake van een afweging tussen enerzijds maximale scherpte in het scherptevlak en anderzijds een langzaam afnemende onscherpte. Er is een verschil tussen West-Europese fabrikanten van objectieven en de manier waarop Japanse fabrikanten met onscherpte omgaan.

©Sabrina Maes

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact