Kasteel Sorghvliedt.

Gracieus. Zoals de Liefde.
Gracieus.  Zoals de Liefde.
Gracieus. Zoals de Liefde.

In het park ademt u de grandeur van het verleden in en proeft u de rennaissance van de zestiende eeuw. In die periode kochten welgestelde inwoners grote landgoederen met mooie zomerverblijven of hoven van plaisantie.

Vanaf de zestiende eeuw was Hoboken ideaal voor de zomerverblijven van rijke handelslui die in Antwerpen verbleven. Zij bouwden hier hun speelhuizen of hoven van plaisantie. Sommige waren echte kastelen op  grote domeinen met bossen, parken en vijvers. Deze gebouwen, hun ligging en hun bewoners namen een belangrijke plaats in in de Hobokense geschiedenis.

Kasteel Sorghvliedt dateert uit de achttiende eeuw. Jan Peter van Baurscheit de Jonge was verantwoordelijk voor het ontwerp. Hij was een bekend Antwerps architect die ook het Koninklijk Paleis op de Meir tekende. De stijl is classisistisch Rococo: speelse krullen, gouden objecten en opvallende dakkapellen.

In kasteel Sorghvliedt worden veel tentoonstellingen, ontvangsten, raadszittingen en recepties georganiseerd. Het kasteel vormt het mooie decor op heel wat huwelijksfoto’s.

Tuinpaviljoen Belvédère
Aan de rand van park Sorghvliedt is op een heuvel de Belvédère gebouwd. In dit tuinpaviljoen kwamen in de negentiende eeuw rijke kooplieden thee drinken. Dit gebouwtje hoorde bij het domein Sorgvliedt. In de nabije toekomst wordt dit pand gerenoveerd. Er zijn plannen om er een vertelruimte voor kinderen te maken of om de ruimtes overdag te laten gebruiken door kunstenaars of studenten van de Hobokense Academie. In en rond het gebouw zouden ceremoniële plechtigheden en concerten kunnen plaatsvinden of bezinningsactiviteiten zoals yoga en tai chi.

[flgallery id=36 /]

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact