Het Graffitistraatje Gent

De enige plek waar je legaal je werk op een muur kan spuiten
Graffiti, het is een gegeven waar de meningen over verdeeld zijn. Sommigen noemen het kunst, anderen denken vooral aan de kribbels en tags die vele gevels ontsieren. In Gent is graffiti verboden, alle ongewenste stukken worden door de stad zo snel mogelijk verwijderd. Behalve in de Werrengarenstraat of ook wel: het Graffitistraatje.
Facebook als ontmoetingsplaats
Dit kleine straatje is de enige plek in Gent waar graffitispuiters ongestoord hun gang kunnen gaan. De bedoeling is om van dit hele straatje een kunstwerk op zich te maken. Het verzamelen van kwaliteitsvolle stukken en het sensibiliseren van jongeren om respect te hebben voor het goede werk van anderen staat centraal. Omdat er van tijd tot tijd gespoten wordt over het oudere werk van iemand anders worden de verschillende knappe werken vastgelegd op foto en gepost op de facebookpagina. De pagina doet dienst als ontmoetingsplaats voor artiesten, toeristen en graffiti-liefhebbers.
Als je benieuwd bent naar de graffitikunstwerken of zelf een creatieve graffiti-artiest bent, ga dan zeker eens kijken naar dit unieke straatje bij je bezoek aan Gent, of neem alvast een kijkje op de facebookpagina.

Bron: http://blog.toerismevlaanderen.nl/een-platform-voor-creatieve-graffiti-kunstenaars

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact