Binnenkort is het weer Chinees Nieuwjaar.  Duizenden Chinezen stoppen er dan voor een heel tijdje mee en trekken te voet, met fiets, kar of trein naar hun familieleden, die meestal ver weg wonen.

Chinezen blijven immers lange periodes in de stad waar ze werken om slechts met belangrijke feesten terug naar huis te keren. Sommigen ondernemen een tocht van 6000km.

Chinees Nieuwjaar valt dit jaar op 08 februari maar de meesten zijn dus afwezig vanaf eind januari tot eind februari.  Dromerig wordt je hiervan, toch?

China is en blijft een aantrekkelijke cultuur en een land met veel afwisseling in landschap.  Een fantastische bestemming.  Vooral als je gebruik maakt van het openbaar vervoer bereik je de mensen en de cultuur tot in het hart.

Goed informeren lijkt me wel steeds aangewezen zodat je begrijpt wat er bedoeld wordt.  Er is een groot cultuurverschil en een jaja blijkt in de praktijk wel eens een neen te betekenen.

Logeren kan je eenvoudig in een grote stad op een service appartement.  Je hebt de vrijheid en de veiligheid die je nodig hebt.  In een kleinere stad of dorp diep in het binnenland vindt je meestal wel plots een superchique hotel aan een nonoprice 😉

Going East! Going China.

Foto’s (c) Sabrina Maes

 

Scroll Up