Covid19

©Sabrina Maes, Photography

Februari 2020. We ontvingen alarmerende berichten uit China. Fabrieken gesloten. Uitbraak ongekend virus. Vrachten die niet konden worden verstuurd. Chauffeurs die geen provincie grens meer over mochten. Temperatuur metingen onderweg; vrachtwagens aan de kant. Massa’s panikerende klanten. Hysterische vraag naar Europese producties.

Tot maart 2020.

Maart 2020. België sluit zijn scholen en gaat in lockdown.

China opereert weer normaal. Na strikte controle en supervisie van de overheid mogen fabrieken weer open, mondjesmaat. Scholen zouden hervatten vanaf deze week. (07 april) Café’s en restaurants mogen bezocht, 1 keer per week.

Fabrieken werken op volle kracht. Dat wil zeggen operationeel maar met vertraging omwille van toeleveranciers. Zo een beetje zoals bij ons: internetverkoop is booming. De pakketdiensten hebben 80% meer verzendingen. Vertragingen stapelen zich op. Bedankt! aan al die moedige chauffeurs.

April 2020. 4 weken quarantaine. België. 283 doden vandaag 09/04/2020.

Enerverende berichten; de overheid, de politiek, ze slagen er niet in om voldoende kwalitatief beschermend materiaal naar België te krijgen. De vele miljoenen ten spijt.

Bewondering voor al het medische en verzorgende personeel. Je moet het maar doen, je zelf smijten in ’tijden van oorlog’; Zo voelt het toch. Oorlog.

Hong Kong – mensen leven op enkele m2 en leven eveneens in strikte quarantaine

Hong Kong. Brievenbussen in een flatgebouw. Huisvesting van enkele schrale m2.

Bij ons versoepelen de corona maatregelen enigszins en iedereen stormt als een kudde naar buiten. Ik ‘hoor’ dat de jeugd het gehad heeft en opnieuw begint af te spreken.

Zelf ben ik, zijn we, sedert februari al in quarantaine. Ik hoorde de andere kant van het verhaal, de oorsprong. Ik ‘hamsterde’ al in februari, kocht water, oorlogsrantsoenen, mondmaskers en handschoenen. Ook handengel en wasproducten. Neen geen overdaad aan toilet papier.

De jeugd, mijn zoon, de jongvolwassene doet het zeer goed. Plichtsbewust. Aandacht voor onze medemens. We willen geen andere mensen besmetten en willen ook liefst niet besmet geraken.

Compassie met alle ouderen, woonzorgcentra. Ernstig verhaal.

4 weken en ik hou me stipt aan de lockdown. I care. You too?
#stayhome #staysafe

©09 april 2020

Hong Kong

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact