Cape Greco

Fotografie Sabrina Maes

Cape Greco (in het Grieks Κάβο Γκρέκο) is een landtong gelegen in het zuidoostelijk deel van Cyprus.  Op een 15km van Agia Napa en Protaras.  Het is een prachtig stuk natuur dat je gemakkelijk kan bereiken met de bus, fiets of auto. In 1993 werd het erkend als National Forest Park. Via een kiezelweg rijd je een stuk de berg op en kan je parkeren op een platform.  Een kraampje met de heerlijkste smoothies en gezellig zitten wacht je op.  Te voet ga je verder bergop tot je een waanzinnig uitzicht hebt over de zee.  In de verte kan je de Seacaves al zien liggen.

Je kan ook de grote zendmasten zien staan vanop de klif.

Capo Greco heeft een oppervlakte van 385 hectare en was oorspronkelijk een jeneverbesbos. Vandaag is er nog weinig begroeiing. Er zijn 14 verschillende bomen en struiken te vinden alsook bloemen zoals de orchidee.

Je kan daarna een pad volgen van 2,5 km tot de seacaves.  Prachtige natuurlijke uitgehouwen rotsen.  Er kan ook aan klifduiken gedaan worden maar toen wij er waren was niemand zo moedig 😉 De zeegrotten kunnen tot 80 m diep zijn en werden gebruikt door smokkelaars.

Foto’s (c) Sabrina Maes

 

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact