Besttijd op de 5000m

Besttijd op 5000m
Besttijd op 5000m

07.09.2013. Bijna middernacht.  De adrenaline jaagt nog heftig door mijn lijf.  Deze ochtend redelijk moe opgestaan.  Beetje aanloop tot griep zo leek.  Koffie-thermos gevuld en meegenomen naar Stijn zijn ochtendtraining. Ondanks het continu nippen aan die heerlijke koffie bleef het gevoel van “help mijn zetel” doorzetten.  Na de training snel naar huis en na wat rond geflodder met de stofzuiger&vod zoals een blok in slaap gevallen op die zelfde zetel inderdaad.

Rond lunchtijd toch voorbereidend gekookt, mocht ik alsnog de training 5K lopen zoals coach me had voorgeschreven.  5K als test en enkel om tussentijds te zien hoe ver de conditie staat.

Een hele middag twijfel, ja neen, ik voelde me beetje leeg.  Wie start er nu op die manier, op water&brood, aan een test 5K.  Maar de discipline nam toch de bovenhand en we zetten aan richting Avondmeeting Beveren, Volharding.

Zucht.  Boterhammetjes met choco op de parking.  Beetje water toe.  Dafalgan opgelost.  Enkele keren Finse piste op en af.  En daar was de start. 21 uur 10.  Nerveus als steeds.  Vooral omdat al dat jong geweld er weer voor zou zorgen dat ik enkele ronden alleen op die piste zou ronddolen.

Start was waanzin
Start was waanzin

De start was waanzin. Ik zag in een flits op mijn horloge dat ik 3.32 liep op eerste ronde.  Ook al kon ik de meute nog amper zien dit was absolutely NOT mijn tempo.  Dus vertragen die handel anders zou ik opgebrand zijn bij de eerste kilometer.  Maar eigenlijk ging het goed.  Beetje tips van kine en arts opgevolgd.  Ja dat liep wel lekker.  Diep gaan, diep gaan en doorgaan.

Op 3K leverde dat alvast een nooit verwachtte besttijd ooit op 11:40.  Dankzij de supporters die ik steeds hoorde op 4 diverse punten rond de baan, kon ik het tempo vasthouden.  1 dipronde ten spijt werd er in de avondlijke uren in Beveren een besttijd in de annalen genoteerd. 23:14.  YEPYAHEE.  Right on schedule coach!  Here we go for the next episode.

 

Coach, supporters, DANK voor het geloof en de stimulans! Bedankt Stijn voor de foto’s, aanmoediging en het water toen ik in de graskant lag bij te komen na afloop.

Water&brood
Water&brood
Content met Personal Best
Content met Personal Best

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact