2016 Loopplannen

09.06.2016

Deze week weer voor het eerst gelopen nà de tik in het achterwerk/accident begin mei.
Opnieuw opbouwen met sessies van 6.8 km.  Hopelijk houdt die hoofdpijn/schouderpijn een keertje op en kan er weer een langer blok gelopen worden. Kine en sportarts raden bewegen aan.  Bewegen = doorbloeding = sneller genezen.


16.05.2016

Na 5 maanden rustig opbouwen heb ik dit blok vandaag afgesloten met een lange duurloop van 19 km.  2 uur 20 / 1424 cal / 3 gigantische blaren.

Met tegenzin vertrokken, meer uit faalangst 😉 –  het is gelijk toch wel wat 19 km.  Het is de sprong naar het grotere werk. Maar doorgezet en overwonnen.

Na weken van korte trainingen in de week – tot max 6km800- en 1 lange duurloop op zondag, telkens aangelengd met 1,5 km zou de ba_PRO2478sis moeten gelegd zijn.

Elke training afgesloten met spierversterkende oefeningen en stretchen.  Ja – wees gerust – de pes anserinus laat van zich horen eerst op 9 km, vandaag vanaf 14 km. Ik blijf dit wekelijks opvolgen bij sportarts en kine. Geen paniek.

De volgende weken komen er heuveltrainingen en snelheid opkrikken.  De lange duurlopen volgen nu om de 14 dagen.

Zijn we er klaar voor?  Soms is het help waarom doen we dit.  Zeker na de klap van enkele weken geleden waarbij een Hollandse madame in mijn auto beukte achteraan, stilstaand in een file.
De hoofdpijn is er dagelijks, stramme nekspieren, een geblesseerde schouder. Medicatie, kine en massage zouden mee moeten helpen tot een sneller herstel, in combinatie met het lopen/bewegen dat tevens voor een extra doorbloeding zorgt. Dus helend. Maar lopen is er voorlopig niet bij.

Hopelijk gaat dat snel over en hindert het niet als de afstanden groter worden.

Na het eerste blok opbouw komen 3 weken heuveltraining + lange afstand.
Daarna nog 13 weken snelheid + afstanden en dan is het showtime – let’s hope.

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact