10 Miles in de regen

_V5_7557Gigantisch veel volk in ’t stad afgelopen zondag.  30 jaar 10 miles en dat zou geweten zijn.  Het parcours bereiken was niet een onoverkomelijk probleem.  Auto kon netjes geparkeerd dicht bij Sint Anneke Plage.  Na afloop bleek dat wél een gigantische foute keuze te zijn.  2 uur stapvoetse file om richting autostrade te kunnen nà afloop.

In de laatste wave zouden we starten.  Verzamelpunt aan bushokje dicht tegen de start.  Allemaal gemakkelijk te vinden en nummer en tshirt ophalen verliepen gesmeerd.  Verzamelen richting start voor de groepsfoto om daarna richting start vak te wandelen. Alles getimed.

11180306_10152654964466371_6143468587102838944_nEen grote groep werd het om te lopen voor het goede doel Fix Chronic Lyme. 50 lopers verdeeld over marathon, Short run en 10 miles.

Aan de 10 miles zelf ging voor mezelf een gestructureerd loop plan vooraf.  Ik liep de afgelopen weken/maanden 2 keer 16 km en 2 keer 20 km.  Ik laste een taper in van 2 weken en was goed gehydra-en koolhydrateerd. Nochtans veel voorbereiden aan het startvak van wave 3 zag ik niet.  Anders dan voorheen, waarbij ik vooraan kon starten en er werd ingelopen, gestretchd, opgewarmd, en go go go was het nu de relaxheid zelve (Lees in het startvak want ’s ochtends sloeg de nervositeit toch wel toe – eerste run na een blessureleed van laatste marathon november 2013 en alle ernstige perikelen rond de voedselvergiftiging opgelopen in Polen)

11188335_10206835109936749_3402124715719188411_n20 minuten schuifelen na het startsein voor we over de startlinie gingen en konden lopen. Ik passeerde de eerste kilometer voor ik het goed besefte.  Het lopen ging fantastisch.  Target tijd had ik gesteld rond 1 uur 40 voor deze test loop in aanzet naar marathon 6. Hoewel ik in die tijd niet zoveel vertrouwen had.  De laatste lopen gingen of super goed of gingen helemaal niet.  Ik word nog steeds opgevolgd bij sportarts en kine wekelijks, dus ik had alle vertrouwen en hoop op deze beiden ingezet om toch aub comfortabel te lopen.

De heup was pas pijnloos de allerlaatste week.  De knie (met meniscusscheur) betrouwde ik niet voor 100% en heb dus met patellapees brace gelopen. Voor de zekerheid.

10miles-75Ik kon op de eerste 10 km inclusief de tunnels een perfecte 6 min de kilometer aanhouden, wat sneller op de rechte stukken. Even een dip op 10 omdat er naar mijn gevoel te weinig bevoorrading werd aangeboden.  De eerste pas op 6.1 km dan op 8 km. Op training drink ik elke 5 kilometer maar ik had gelukkig mijn eigen voorraad bij want onderweg waren de bekertjes op en was het een chaos van jewelste aan de drinkstanden.

De gietende regen zal er wel voor iets tussen gezeten hebben.

10miles-8Ik heb bovenal genoten van mijn 10 miles, rondgekeken, genoten van alle muziekbands en 1000 supporters langs de weg. Relax en pijnloos.

De kuitenbijtende Konijnenpijp kon ik nog redelijk overmeesteren om te eindigen in 1 uur 38 op mijn Garmin afgeklokt. (Tijd op de Chrono 1 39 37 – 250 ste plaats)

De basis is gelegd ‘back on track’ voor het langere werk.

Bedankt Stijn, Sportarts, Kine en supporters.  Het was een fijne wedstrijd.

Fundraising: #Fixchroniclyme

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact