Youth For Climate 28/02/2019

Je moet altijd zelf eens gaan kijken.
Eerste reactie? Jeanne D’arc, Antwerps accent, bloemkool-liefhebbers, veel slogans. Jajaja toch wel wat volk op de been. 

Het leek me opstandig; Dat zal ook wel.
Het zou beter kunnen, denk ik.

Youth For Climate
Klimaatmars Y4C & S4C met Greta Thunberg

Anuna De Wever (16 juni2001) is een Belgischeklimaatactiviste uit Mortsel. Samen met Kyra Gantois, beiden scholieren aan het Koninklijk Atheneum van Mortsel, riep ze scholieren via sociale media op om in Brussel te demonstreren voor het klimaat. Sinds de oproep vonden verschillende edities van Spijbelen voor het klimaat op donderdag plaats.[1] Ze werd hierbij de belangrijkste spreekbuis van deze beweging.

Greta Thunberg (3 januari2003) is een Zweedseklimaatactiviste. Ze raakte bekend toen ze besloot om na de zomervakantie tot de Zweedse parlementsverkiezingen op 9 september 2018 elke schooldag te staken en met een spandoek buiten het Zweeds parlement post te vatten om aandacht te vragen voor de dreigende klimaatverandering.[1] Na de verkiezingen staakte ze iedere vrijdag.[2] “Ik doe dat tot de politici de voorwaarden van het Akkoord van Parijs naleven”, zei ze in 2018 in een opiniestuk in The Guardian.[3]

Scroll Up