Waarom probeer je niet een keertje Frankrijk?

Côte d'azur, Frankrijk, Antibes, Cannes, Nice, Juan Les Pins, Grasse

Zomer 2017

Zomervakantie! Joepie!  Reizen, verkennen, genieten.
Klopt.  Maar het wordt net iets minder joepie als die nekklachten en rughernia na meer dan een jaar nog niet ‘vergeten’ zijn.
“Op tijd en stond rusten.”  Met die wijsheid begonnen we de zoektocht naar een last-minute, betaalbare-én-kortbije-vakantie.  Spanje ligt al in de schuif sedert vorig jaar.
Zuid Spanje dan.  Maar ik heb geen enkele locatie, hotel, camper noch tent gevonden aan een betaalbare prijs.

Bovendien zou dat te ver worden met de auto en de rug.  Elke 105 minuten stoppen… dan wordt het snel een lange rit. Uiteindelijk vonden we een betaalbare stek in Biot.
Wassen, strijken, pakken en de weg op.

De rit hebben we opgesplitst in 2 gelijke afstanden.  Stopplaats in het heengaan werd Baune (wat een heerlijke wijn hebben ze daar), in de terugrit hebben we in Dijon halt gehouden.  Wat een leuk hotelletje en dito stad.  All-in-one, rust, city, romantiek, eten en die wijn alweer.

Biot. The place to be.

Video en drone shots van onze Frankrijk-trip ©Stijn Van Coppenolle

Video and drone shots from a beautiful trip to France. Summer 2017,
Photo, Video &Drone for Events and Promotional purposes.

For more info contact us today.
E.: info@stijnvc.be

Music
Oh Wonder-Lose it, Jerry Folk Remix

Phlash

Onderweg was Phlash er al behoorlijk beroerd aan toe.  Iets fout gegeten wellicht.  Onze ‘baby’ kreeg de piep en blaf ziekte erbij. Wellicht van het zich ongemakkelijk voelen in zijn buikje.
Dat maakte dat onze rustvakantie: slapen, wat zwemmen, wat revalideren (veel revalideren/sporten dus) in het water viel.
Phlash konden we niet gelijk een uurtje alleen laten door de last in zijn buik. Hij was ook elke ochtend heel erg vroeg wakker.

Een superlieve dierenarts stelde na röntgenfoto’s vast dat er wel heel wat ongemak in zat.  Eerst op dieet dan stilaan eetbakje vullen samen met allerlei spuitjes, papjes en pilletjes.
Toen we huiswaarts keerden was Phlash ook weer de oude.  Gelukkig maar, zeker?

Het sporten werd dus gedeeltelijk afwisselend, Stijn, dan ik weer, Stijn.  Zwemmen konden we wel samen doen, Phlash was gepermitteerd mee te gaan naar het zwembad waar hij dan onder de bank, in de schaduw zijn dutje kon doen.

Er kon gebruind worden. (en gerust, en gelezen, en gezwommen)

Uitstapjes – France le pays du vin

Uitstapjes maakten we naar Biot, The Heights (en neem dit maar vast serieus).  Help zo hoog en stijl en …bergen en daar in rondrijden het blijft vooral niet mijn ding.  Maar ik kon niet meer terug en ben dus misselijk met auto en al op die Biot berg aangekomen.
Schoon, inderdaad, adembenemend.

Cannes.  De vervlogen tijd uit mijn jeugdig leven.  Wat is hier gebeurd?  Die schone brede laan, die Carlton, majestueus, die palmbomen, die grote chiqué….het kon me niet meer bekoren.  Een smalle strook zand vol met op elkaar gestapelde zonnekloppers.  Zo druk.  Vergane grandeur voor mij.

Juan Les pins.  Nog meer help.  Wat een raar volk en alle politie van Frankrijk precies op 1 plaats verzameld.  Bedreigend gevoel.  Dat werd een korte wandeling.

Grasse.  Hoog.  Maar weinig kleurrijk.

Nice.  WOW.  Wat een nog steeds leuke stad met modern, old, mooie haven, leuke straatjes, leuke castle tocht, leuke restaurants.
Aanrader is zeker Domus Bar.  Lekker eten, leuke sfeer (oldschoolfrance), life music, nostalgie, street photo expo, fantastische service, de desperado tikkeltje overrated, heerlijke wijn.

En Antibes werd onze vaste stek.  Een supermooie stad, luxe jachten, een kasteel, kunst, leuke straatjes, lekker eten en weer lekker wijn. Gezellig toeven en niet te ver weg van onze vaste stek.

Zomer, ze gaat zo snel

©Sabrina Maes

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact