Vrijdag de 13de

13de
13de

De 13de. De datum zit diep geworteld in verschillende culturen en houdt velen bezig. Een van de verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd, een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog samenvalt met het ongeluksgetal 13 dan moet deze dag dus wel extra ongeluk veroorzaken.

Het zorgt er in ieder geval voor dat veel gebouwen geen dertiende etage hebben, straten geen huisnummers hebben met het getal 13hotels geen kamers met nummer 13 en de meeste vliegtuigen hebben geen 13de rij. Ook is er in bijna geen enkel ziekenhuis een operatiekamer met nummer 13 te vinden.

Ook het nieuwe logo van Brussels Airlines had oorspronkelijk 13 bolletjes maar werd op de valreep gewijzigd naar 14.

gewapend tegen vrieskoude
gewapend tegen vrieskoude

Maar voor mezelf is vandaag een Geluksdag. Eindelijk de brace om en heeft de duim een beetje rust nà alle ellende.  Een ongelukkige greep deed deze duim naar achteren klappen met kapselscheur en spierscheur tot gevolg.  Een ritje van minimaal 3 maanden brace heeft deze R-duim nu voor de boeg.

Beduusd ben je om te begrijpen wat je allemaal kan&doet met zo’n duim. Na een paar dagen lukt koffiedrinken alvast wel. Champagne klinken zou dus ook moeten lukken de komende feestdagen. Maar er is nog heel wat aan te leren om veters te strikken, een boterham te snijden, tanden te poetsen, flesjes en dopjes te schroeven, gps op raam monteren, schrijven, muis in bedwang houden….Maar ook dat komt weer goed.  Een lesje in Linkse behendigheid.  Lopen is niet in het gedrag 😉

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact