Verliefd op Hopper

Verliefd op Hopper
Verliefd op Hopper

Marieanne ligt met opengesperde ogen naar het plafond te staren. Naar wat ze vermoedt dat het plafond is want de kamer is immers donker.  Het is muisstil.  Alleen het klokje tikt in de nacht.

Ze had dit moment gevreesd en toch had ze van bij het begin van de relatie met Peter geweten dat dit ogenblik zou komen.  Peter had al jaren de gewoonte om 1 keer per jaar met zijn vrienden te gaan skiën.  Hun relatie was te jong, zijn vrienden had ze nog niet ontmoet.  Ze kon zich dus geen beeld vormen hoe hun onderlinge verstandhouding was.  Of ze vrouwenjagers waren, dronkaards, of ze echt skieden.  Marieanne had in stilte de vertrekdatum afgewacht en met tolerantie de uitbundigheid van Peter over zich heen laten glijden.  In het begin is een relatie een spel wist Marieanne uit ondervinding.  Het is een aftasten van de curve die de machtsverhoudingen reflecteert.  Ze stonden nog in de kinderschoenen en waren nog te onafhankelijk van elkaar.  Een echte band was er nog niet gesmeed.

Marieanne pinkt een traan weg, haar adem klinkt luidruchtig in de stille nacht.  Het dagelijkse telefoongesprek tussen Peter en haarzelf is niet erg vlot verlopen.  Marieanne wou haar onzekerheid en haar eenzaamheid niet laten blijken. Ze wou absoluut niet laten voelen dat ze Peter ontzettend miste.  Het verliep ongewild anders.  Het gesprek escaleerde in verwijten en de lijn werd bruusk verbroken door Peter. Marieanne voelt zich alleen, ongerust, jaloers.

Ze denkt aan het schilderij van Edward Hopper, waarvan een reproductie in de hal hangt en dat zo ontzettend goed haar gevoelens vertolkt.  Haar hart gaat wild tekeer.  Ze kent Peter.  Ze weet dat hij  zich opnieuw zal aankleden en de nacht zal trotseren op zoek naar een nog geopend café.  Ze ziet de roodharige dame in rode jurk voor zich, te ver vooroverbuigend zodat de aanzet van haar borsten is te zien.  Peter zal haar met zijn charme onmiddellijk een glas aanbieden.  Het schamele licht van het café zal deze liefelijke vreemde dame bekorend belichten.  Hij zal op die manier de eenzaamheid verdrinken ook al heeft hij een relatie met Marieanne en hoeven beiden niet eenzaam te zijn.

©Sabrina Maes

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact