Ontdekking van het Onbekende: De Stenen Rivier en de Gouden Bruggen van Vitosha

The Golden Brides, Vitosha Mountain, Bulgarije, SABRINA MAES, Fotografie

Ontdekking van het Onbekende: De Stenen Rivier en de Gouden Bruggen van Vitosha

Naar aanleiding van het inspirerende programma ‘Het Onbekende’, gepresenteerd door Axel Daeseleire, werd onze nieuwsgierigheid gewekt om één van Bulgarijes natuurwonderen te bezoeken: de Stenen Rivier en de Gouden Bruggen in het Vitosha-gebergte. Dit avontuurlijke bezoek was niet alleen een test voor de conditie maar ook een openbaring van de kracht en schoonheid van de natuur.

De Bergrit: Een Uitdagende Start

Onze tocht begon met een steile bergrit die ons naar het startpunt van het wandelpad leidde. (dat wil zeggen Stijn reed want ik zelf kamp nog zoals steeds met een paniek als het bergop gaat). De weg omhoog is al een avontuur op zich, waarbij elke bocht in de weg een nieuw, adembenemend uitzicht biedt op de stad Sofia. Het is er mooi en rustig op dé Vitosha Berg.

De Wandeling: Tussen Inspanning en Bewondering

Eenmaal aangekomen bij het begin van het pad, stonden we voor een stevige klim. De brede trappen, hoewel uitdagend, maakten de tocht toch toegankelijk (lees met stevig brandende beenspieren), – toch zo ongeveer – als ik voldoende adem-tussenpauzen inlaste. Met ‘stevig bergop met die beentjes’, waren we benieuwd om de stenen rivier zelf te bewonderen.

The Golden Brides, Vitosha Mountain, Bulgarije, SABRINA MAES, Fotografie

De Gouden Bruggen: een Natuurfenomeen

Het hoogtepunt van de wandeling was ongetwijfeld de aankomst bij de Gouden Bruggen, lokaal bekend als ‘Zlatnite Mostove’. Dit indrukwekkende natuurfenomeen, een gigantische stenen rivier, bestaat uit enorme stenen blokken verspreid over de helling van de berg. Geologen beweren dat deze formatie ontstaan is door het uiteenvallen van de rotsen onder invloed van weer en wind, wat resulteerde in een ‘rivier’ van rotsen

De Impact van de Natuur op de Mens

Staande tussen deze massieve rotsblokken, voelden we ons klein en nederig. Het was een moment van reflectie over de kracht van de natuur en onze plaats daarin. Het was duidelijk waarom dit gebied zoveel aandacht trekt van natuurliefhebbers en wandelaars. De pure omvang en ruwe schoonheid van de Stenen Rivier dwingt respect af en biedt een perfect moment voor fotografie en stille bewondering.

De fysieke inspanning neem je er graag bij. Het bezoek aan de Stenen Rivier en de Gouden Bruggen in het Vitosha-gebergte is een must-to-do.

Meer informatie of zelf een bezoekje plannen?
https://park-vitosha.org/

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact