Slenteren door de stad…

1 mei 2014.  Slenteren door de stad.  Een vroege ochtendtraining voor Stijn.  Laat fuiven  tijdens de Golden Gala op school, betekende dus niet persé lekker lang in bed blijven liggen voor de jonge zwemmer.  Voor dag en dauw richting trainingsbad dus deze ochtend.  Dikke mist, maar een vrije autoweg.

Slenteren door de stad leek een goeie optie bij een gesloten cafetaria, tevens op zoek naar een hoe-blijf-ik-wakker-koffie.

Slenteren in de stadWow.  Wat een heldere stilte op de Vrijdagmarkt.  Traagheid werd mijn deel, genieten van de leegte, de onbezette stoelen, de licht bedauwde tafels, de gesloten etablissementen.

Gluren door de chique ramen van “Te Kook, een design restaurant op de hoek van de Leeuwenstraat.  Lekker trendy, mooi ogend,, inspirerend.  Golden Oldie Den ossepoot moest blijkbaar het hoofd leggen.  Even speuren op internet laat kriebels ontstaan om hier zeker eens een keertje te gaan genieten aan de knalgele eettoog. Topnamen als Het Fornuis waar ik mijn 25ste verjaardag vierde – ooit, Johan Segers en Thijs Vervloet.

Slenteren in de stadContrasterend en stil makend is even later de schaduw zien wakker worden.  De zon zien lichten op het hebben en houden van een zwerver.  Intrigerend die Groenplaats.  Laat ik daar mijn vaste stek van maken tijdens de ochtendtrainingen.  Ik hunker naar weten wat er in die plastic tassen zit, het verleden, het waarom, het hoe en het nu.

De man doet zich tegoed aan elke laatste kruimel van ‘een ontbijtje’.  Bekende stek blijkbaar bij velen want het is een va-et-vient.  Ik bestel een koffie.  Lekkere grote buitenmaat-kop en heerlijke-mijn-smaak-koffie.  Ik geniet en luister en kijk naar de verhalen.

Slenteren in de stad Slenteren in de stad

‘De 16de komt hij vrij, nog 15 dagen’.  Ongewild bereikt allerlei levens wijsheid mijn oren.  Ik mijmer in het simpele alledaagse..  De Sleutel, wat is dat?

De stad kleurt net zo ontzettend rood vandaag.  Sociale gelijkheid.  De Voorzorg palmt onze Grote Markt in.  Ballonnen, rode jassen en vlaggen.

Blauw ziet het ook, van politie ‘madammen en heren’.  Auto’s worden weggesleept, barricades bewaakt, tot de tanden gewapend.

Optocht straks?  Voor diezelfde sociale gelijkheid?  Voor die mensen op de Groenplaats?

(c) Sabrina Maes

 

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact