Say Hi to Shanghai

Sabrina Maes, Shanghai, China, Fotografie

Shanghai bij Nacht: Een Betoverende Ervaring van Jing’an Tempel tot Indigo Rooftop Bar

Shanghai, een stad waar traditionele Chinese cultuur en ultramoderne stedelijkheid elkaar ontmoeten, biedt overdag en ’s nachts een ongeëvenaarde ervaring. Overdag is een bezoek aan de historische Jing’an Tempel, gelegen in het hart van de stad, een absolute aanrader. Deze boeddhistische tempel, oorspronkelijk gebouwd in 247 n.Chr., is een oase van rust te midden van de bruisende stad.

Als de zon ondergaat, transformeert Shanghai in een verlicht spektakel, met The Bund als een van de hoogtepunten. Deze beroemde waterkant, bekend om zijn koloniale architectuur, biedt een adembenemend uitzicht op de futuristische skyline van Pudong. Het is de perfecte plek om de overgang van dag naar nacht in Shanghai te ervaren.

Voor een exclusieve avondervaring is de Indigo Rooftop Bar een uitstekende keuze. Gelegen op een van de hoogste punten van de stad, biedt deze bar een spectaculair uitzicht op de verlichte metropool. De combinatie van heerlijke cocktails, een verfijnde sfeer en het panoramische uitzicht maakt Indigo tot een must-visit voor zowel toeristen als locals.

Shanghai bij nacht is een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Van de spirituele rust van de Jing’an Tempel tot de levendige energie langs The Bund en de exclusieve charme van de Indigo Rooftop Bar, de stad biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en hedendaagse luxe. Het is een stedelijk avontuur dat je niet snel zult vergeten.

De Uitdaging en Betovering van Shanghai in de Zomer

Het verkennen van Shanghai tijdens de zomer, wanneer de temperaturen kunnen oplopen tot een snikhete 40°C met hoge vochtigheid, is zeker een strijd. Deze intense hitte kan voor bezoekers en zelfs de lokale bevolking een uitdaging zijn. Echter, ondanks de zinderende temperaturen, heeft Shanghai een unieke charme die bezoekers blijft aantrekken.

Say Hi to Shanghai

Snikhete groet, terwijl het water er langs alle kanten afgutst: je moet er iets voor over hebben. Een heerlijk glas wijn in goed gezelschap en een prachtig uitzicht 😉

De stad, bekend om zijn bruisende straten, rijke cultuur en indrukwekkende architectuur, biedt een ervaring die nergens anders te vinden is. Van het wandelen langs de iconische The Bund tot het ontdekken van verborgen juweeltjes in oude wijken, elke hoek van Shanghai vertelt zijn eigen verhaal.

De warmte draagt bij aan de levendige sfeer van de stad. De lokale markten, waar verkopers hun waren aanprijzen, de geur van vers bereide street food, en de levendige geluiden van de stad creëren een onvergetelijke atmosfeer. Ook ’s nachts, als de temperatuur iets daalt, komt de stad tot leven met zijn kleurrijke lichten en bruisende nachtleven.

Voor velen die terugkeren naar Europa, blijft Shanghai een bijzondere herinnering. Het is het gevoel van een stad die nooit slaapt, de mix van oud en nieuw, en de energie die je nergens anders vindt. Het kan aanvoelen als een soort gemis, een verlangen naar de unieke sfeer en de levendige energie van Shanghai. Deze stad, met al zijn uitdagingen en schoonheid, laat een onuitwisbare indruk achter op iedereen die het geluk heeft gehad haar te ervaren.

Noem het gemis

Met donkere en natte dagen in het vooruitzicht…noem het een soort gemis. Kon ik maar naar de Rooftop in Shanghai om een heerlijk stukje vlees te laten smelten. Groot is het niet, duur wel onder het motto je prijs is nooit te hoog als je service evenwaardig is.

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact