Timna Valley

De woestijnsteppe in Timna Valley is een landschap van een grootse rauwe schoonheid met fantastische, vaak groteske rotsformaties.

De rode paddestoel (mushroom) is een van de meest curieuse 6 meterhoge rotspartij, die in de loop der jaren door afslijting is ontstaan.

Het dal is een reusachtige erosietrog en zijn wadi’s snakken naar vocht in de verschroeiende hitte.

De okergele omgeving is poederdroog en de hoge granieten Har Timna contrasteert aangenaam door de veelkleurigheid van zijn gesteente.

De samoen verstuift microscopische korreltjes en verspreidt een duffe zandgeur die doet denken aan oud en motten.

Deze hete woestijnwind leeft zijn eigen speelse leventje in schachten en rotsspleten waar Egyptische tekeningen op steen te bewonderen zijn. (Chariot Drawings)

Je hoort de stilte als een echo zingen over deze halfwoestijn met zijn kale rotsbodem. Hier en daar groeit toch een acacia en een altijd groene tamarisk in deze barre landstreek.

Talrijke kleine plantjes hebben hun helder gekleurde bloemkelkjes geopend en zorgen voor een feestelijke tint. ©Sabrina Maes

erosietrog (plooidal, dal)

wadi’s (droge rivierbedding in woestijnland)

samoen (hete woestijnwind)

woestijnsteppe (steppe met slechts verspreide begroeiing = halfwoestijn)

woestijn(barre landstreek;onbewoonbaar en zonder begroeiing door

gebrek aan water)

 

 

©Sabrina Maes

 

Geef een reactie

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact