We run another day

Stekelbezen
Stekelbezen

Je wordt 50.  Binnenkort.  Binnen afzienbare tijd.  Althans dit jaar.

Je voelt je goed.  Voor de leeftijd toch.

Je leest wat in glossy magazines, je weet ik heb veel statische beschreven kwaaltjes, wél maar ook weer relatief weinig. Een stramme spier ’s ochtends als je wakker wordt.  Je haar recht overeind, zoekend naar je bril.  Slepend naar de toilet en de koffie.  1 druk maar en de geur, heerlijk, komt je tegemoet.  Koffie en de afhankelijkheid ervan.

Ontwaken wordt een strijd.  Een strijd met het steeds tekort aan tijd.  Je wil ook zoveel, nog, te doen, de to do lijst blijft groeien.

Stilte, de ontwaakstilte is zo mooi van geluid.  Niets, helemaal niets.  Het geruis van je zelf op de stoel, de warmte van je koffie in je hand en lijf. De Traagheid der dingen.

Ontwaken wordt een feest. Hersenen op volle toeren scannen de virtuele lijst To Do.  Ontbijt, douche, school, werk, school, kokerellen, sportende kinderen.  Sportend eigen lijf.

Die stramme spier blijft de godganse dag je eraan herinneren, je wordt 50. Haast je.  De prioriteiten eerst.  Dat zijn er wel nog wat.

Dat Hebreeuws onder de knie, opnieuw, lezen zal je, begrijpen zal je.  Die foto’s, elk detail vastleggen en genieten van het moment, de kleuren, de emoties, de herinnering van toen.  De stilte op het beeld.  Vanaf nu neem je het foto toestel overal mee naartoe.  Geen kans meer onbenut.  Die Auschwitz reis, als verjaar cado, aan jezelf.  De droom in het hoofd ondertussen zo groot dat de planning alvast start.  Het is nu of nooit. 1200 km slechts.  Hoeveel dagen lopen zou dat zijn, stel dat die spieren soepel werden, die grijze lok verdwijnt, die ochtend een oase lijkt.

Een rit doorheen het Vlaamse land leert je dat de tijd niet stil staat.  Alles volgebouwd, weg dat paadje naar onzichtbare graanvelden,  oude herinneringen bijna enkel een herinnering.  De tuin van je opa, de meikevers in de goed-gespoelde-bokaal en de rode besjes struiken, de ‘stekelbezen’, platgegooid, omgespit voor alweer een nieuw flatgebouw, een nieuwe generatie.

Je ouderlijke woonst opnieuw van eigenaar veranderd. De fazant die je zocht is niet te zien.

De tijd vliet.  De tijd achterhaalt je als je niet snel genoeg aan die lijst begint.  Happinez, mét altaar, nu te koop voor 7.95EUR.

Een glimlach om de mond, er is nog realiteit in dit lijf. Bijna 50 maar zo rijk aan idees, creativiteit, visies en vrijheid-blijheid gevoel.

We run another day!

©Sabrina Maes

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact