Lips&Dips

Lips&Dips

Dwaas in verlangen
dronken emotie

Je lippen vormen woorden

Zonsondergangen
kleuren; –  fantasie

Lippen die ooit bekoorden

Ik wil je proeven
laven en drinken

Nu ik het water zie ben ik verloren.

| © Sabrina Maes

lippen
Foto:Lips&Dips
Regendruildag Sint-Niklaas

| © Sabrina Maes

De lippen (Latijn: labia oris) zijn de gevoelige en donker gekleurde buitenste delen van de mond. Ze zijn aan de binnenkant door middel van lipbandjes (ook lipriempjes of frenula) verbonden met het tandvlees van de kaken. Soms is het bovenste lipbandje te lang en reikt het tot tussen de fronttanden. Hierdoor ontstaat er een frontaal diasteem (= spleet tussen de fronttanden). In dat geval moet het lipbandje ingekort worden. Deze ingreep wordt frenulectomie genoemd.

De lippen spelen een belangrijke rol bij het spreken, maar ook bij de uitdrukking van het gezicht. Ook bij het zoenen spelen de lippen vanzelfsprekend een belangrijke rol. De lippen zijn dan ook zeer gevoelig, doordat de huid zeer dun is. Dat heeft ook tot gevolg dat het bloed door de lippen zichtbaar is, waardoor de lippen een rode tint hebben. Bij droge of schrale lippen kan er lippenbalsem gebruikt worden.

Bij het spelen van een muziekinstrument zoals de trompet wordt de toon gevormd door de spanning van de lippen.

Veel vrouwen gebruiken lippenstift, een type cosmetica om kleurstof op de lippen aan te brengen.

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact