Hiken in Chulilla, een droom

©Sabrina Maes, Valencia, Chulilla

Een nieuwe uitdaging: 17.6 km wandelen afgelegd in 6 uur.  Noem het wandelen, hiken, trail, klauteren op steile trappen, gladde rotsen, op je adem trappen en een grens verleggen.

Maar hoe gelukkig kan je zijn om zoveel ongerepte natuur te zien, te verslinden, te ademen en als herinnering op te slaan.

WAANZINNIG MOOI!  En een absolute aanrader.

Chulilla, een kleine stadje in Valencia (500 inwoners) , amper 60 minuutjes rijden vanuit het centrum. Hoog in de bergen.

Het stadje ligt aan de voet van een Arabisch kasteel (ook bezocht).  Je kan nog een poort, enkele torens en de kasteelmuur bezoeken.  Wat een uitzicht! Het is het hoogste punt van het stadje.

©Sabrina Maes, Valencia, Chulilla
Chulilla

Vandaag wandelden we (hiking) de Pantaneros trail. Je klimt, klautert en zweet langs de kloof van Hoces del Turia tot aan het Loriguilla-stuwmeer.

Onderweg heb je een adembenemend uitzicht. We passeerden oa spectaculaire houten hangbruggen. De eerste hangbrug bereik je na ongeveer 2 km en diverse steile trappen en is 20 meter lang – hangend op een 15 meter boven de grond. De tweede brug is 28 meter lang maar hangt op 5 meter boven de grond. 

©Sabrina Maes, Valencia, Chulilla
Eerste houten hangbrug


Onderweg konden we tientallen rots beklimmers bewonderen, die blijkbaar massaal afzakken naar deze regio.  

©Sabrina Maes, Valencia, Chulilla

Aan het Stuwmeer – halfweg – is het tijd om energie op te doen met ons zelfgemaakt lunchpakket.  Zeker je eigen luncpakket en voldoende drinken meenemen want onderweg is er enkel natuur, stilte, natuur, schoonheid. In het stadje kan je wel enkel bars en resto terugvinden. Daar kan je van iets fris genieten voor je het kasteel bezoekt of Charco Azull.

Je kan vanaf het stuwmeer ook een gele trail nemen terug naar Chulilla.  Maar die extra 10 km lieten we aan ons passeren.  Wij zijn terug gewandeld langs het eerste pad. En gelukkig maar want hetgeen je afdaalt moet je ook weer omhoog klauteren. De temparatuur was ondertussen ook opgeklommen tot 27°.

©Sabrina Maes, Valencia, Chulilla
Stuwmeer

Als afsluiter kan je ook nog vanuit Chulilla naar een idyllisch meer wandelen – Charco Azul – met onwaarschijnlijk azuur blauw water.  Je lijkt in een sprookje terecht te komen. Het lig op amper 2 km vanuit Chulilla. Je bereikt het langs een afdalend kronkelend moeilijk bewandelbare gladde stenen weg, gevolgd door een prachtig vlonderpad. Onderweg passeer je een openluchtmuseum type mini mini Verbeke Foundation.

©Sabrina Maes, Valencia, Chulilla
Charco Azul – met het mooiste zuiverste water. Ongerept.

Geniet samen met mij na van de prachtige foto’s.

28/10/2022

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact