Famagusta, Spookstad

Fotografie Sabrina Maes

In Paralimni kan je de met de hand geschilderde borden View Point volgen tot je niet meer verder kan: Niemandsland met een hek afgesloten en bewaakt door het Turkse leger.

Aan de rechterkant is er een bar waar je tegen betaling (3EUR inclusief een drankje) het op het dak gemaakte viewpoint kan bestijgen en met een verrekijker naar de spookstad Famagusta kan kijken.

Famagusta was ooit de rijkste en bloeiendste stad van Cyprus, met de fijnste zandstranden, winkels, hotels, scholen en handel tot ze in 1974 werd ingenomen en bezet door Turkije.  Sedertdien is ze verlaten en afgesloten tot er een oplossing wordt gevonden tussen de EU en Turkije: tot op heden na 40 jaar dus nog geen oplossing…

De eigenaar van de viewpoint was 12 toen hij uit de stad werd verdreven en de Turken al hun bezittingen afnamen.  Hij wacht nog steeds op een terugkeer.

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact