“Den Oever” kleurt je dag

Den Oever
Koffie
Koffie

Kliederregen.  7 uur.  Stijn op zwemtraining.  En nergens koffie.  Of toch. Den Oever brengt kleur en redding.  Café ’t Chauffeurke heeft een mooi opgelichte gevel.

Gezellig warm bij de stoof.  Heerlijk nostalgisch geel lampenlicht.  Heerlijke koffie.  Sweet Social Talk in de vroege ochtend.  ‘Den babbel’ bracht mij naar vroeger…Aangenaam.

Toen de ergste regen – dat dacht ik – opgehouden was even een kort traject zoals ik vroeger liep van de voetgangers-tunnel naar Sint-Lutgardis.

Ik loop over Den Oever en herinner me dat mijn vader ook hier een belangrijk gebouw heeft afgebroken.  Daar waar nu het rusthuis staat, naast koffiebranderij Jespers.  Ik herinner me de geur van toen, vers gebrande koffiebonen.  Welk historisch gebouw het was kan ik me niet herinneren en ik vind het ook niet direct terug op Internet.

Sweet & Seksie
Sweet & Seksie

Prachtige ‘kleurt je regenachtige dag’ muurschilderijen. De Sweet en Seksie is ondertussen vast en zeker veranderd in Wet en “Kwiet” maar de zuurstof in de lucht, de zuurstof….

Antwerpen, zelfs op een Natte Meidag, I love it.

(c) Sabrina Maes Mei 2014

 

 

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact