De eerste 30km!

Eerste 30km!
Eerste 30km!

Dagje vrijaf. Onze weerman Frank bracht een meer dan wenselijke voorspelling van 22° graden voor vandaag, zonnig, warme&stevige doch Zuiden wind – 4 Beaufort en dus een onwaarschijnlijke nazomerdroomdagWat plan je dan? Een eerste 30tiger?

De zon heb ik echter niet gezien. Wel donkere dreigende wolken die al van deze ochtend boven de velden hangen. Regenachtige, killige indruk bij het ontwaken.

Maar het bleef heerlijk droog gedurende deel 2 van project408. Heb je dan geluk? Of gewoon keiveel GELUK?

Moervaart
Moervaart

Ongelofelijk genoten van het prachtige parcours en de rustgevende natuur langs de Moervaart.

Vertrek deze ochtend op parking Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.  De nodige stress koud-warm-kledij syndroom en dito plasprobleem bij aanvang.  Mooie sanitaire paddenstoelen maar blijkbaar moet je in de winter niet plassen in Wachtebeke Park.  Het park is immers gedeeltelijk in winterslaap reeds gevallen sedert 1 oktober.

Spanjeveerbrug gesloten
Spanjeveerbrug gesloten

Het lopen ging goed en de kilometers gleden heerlijk weg – bij aanvang.  Op 11 kilometer eerste (h)euvel over wonnen.  Een afgesloten Spanjeveerbrug moeten omzeilen. Maar ook dat is (trail)lopen. Immers The Sky is The Limit, niet?  Langs de zijkant van de brug geklauterd om de opgestelde omheining te slim af te zijn, brugje over gelopen, opnieuw geklauter langs hoger afstapje naar beneden en toch keurig aan de overkant geraakt.  Niets zou die Ideefix ‘ik loop die 30tiger vandaag’  in de weg staan. Goed beseffend dat 2 weken geleden pas het marathon plan vorm kreeg – ik loop marathon in 5 weken – en dat die eerste 25 slechts van zondag geleden is.  Maar schematisch was die 30tiger vandaag de beste optie.  Dus gaan met die banaan.

De eerste 30km!
De eerste 30km!

Op 20 een klein-groot probleem met mijn linker lens.  Deze nieuwe lens verschuift nogal gemakkelijk bij heftig zweten. Maar bedankt Wiske & Benny voor de ontzettend warme hulp.  Ik stuur jullie zeker een mail!; die Bourgondische dronk op een zwoele avond in 2014 houden we zeker in de agenda geprikt. Mooi toch wat lopen allemaal voor je in petto kan hebben.  Toevallige maar warme anekdotes&ontmoetingen.

Afgelopen zondag zette de hevigste pijn aan op 21km. Vandaag dus lichte winst.  Het ernstige stuk zat hic et nunc tussen 23 en 25 km.  Die gehele 2 km lang gefrustreerd tegen de pijn in heup, knie en voet in gedramd. Die blokkerende rib kon er ook nog net bij.  Op 25 km even rust genomen, ademhaling controleren en de laatste 5 waren pure overwinning.  YES I CAN! Vooral rechtop lopen en controle over de gelijke belasting over beide benen waren de key tot success. Eentje om in te blikken voor volgende zondag: 34 km of Gooik?

De eerste 30km!
De eerste 30km!

30! YES! Op de teller maar weer.  WAW!  Keimoe maar voldaan. Even na aankomst een redelijke suiker/zout(?) dip. Maar oke binnen de 30 minuten. Het Project 408-Marathonplan krijgt letterlijk volume onder de gelederen.

As woensdag is de inspanningstest gepland; hehhe de nieuwe bepaling van de comfortzones zal zeker ook meer comfort tijdens het lopen brengen.
Vanavond?  Beloning met Pitta-broodjes, megaveel looksaus en home cinema.  Bellen kan, smsen mag, maar de deur nog uit gaat niet meer! Sorry guys!

De eerste 30km!
De eerste 30km!

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact