Dag 5 nà marathon 5

Vrije dag.  Tijd voor evaluatie na marathon 5.
De heftige pijn in linkerbeen – meende ik – was een beetje weggeëbd op dag 4. De halve nacht heerlijk gesoesd dus hoop op ‘snel’ beter ingezet.  Al volop plannen makend dat 2013 toch misschien nog loop events zou opleveren.

Stein
Stein

Het uiteindelijk nieuw doel wordt 6 uur van Stein op 9 maart 2014.
Hoe het begon:
In 1996 nam initiatiefnemer en ultraloper Han Frenken het initiatief om samen met Bert Hanckmann, Anton Smeets en Patrick Franken in de duursportgemeente Stein (tevens bekend van Triatlon en Ronde van Limburg) onder auspiciën van AV Caesar Beek (L) een zes uren te organiseren.

Deze vroeg in het jaar vallende loop, in principe op de 1e zondag van Maart (m.u.v. Carnaval dan verhuist de zes uren naar de 2e week van Maart), bleek een welkome aanvulling op de Nederlands ultraloopkalender en trok meteen meer dan 100 inschrijvingen.

Maar eerst moeten we rusten en pijnvrij door het leven kunnen dartelen volgens de kinesist.  Dat zou 3 weekjes duren.  Week 1 is dus bijna afgelopen.  De uren gaan traag met de zeurende pijn.  Stappen gaat moeilijk (lees niet).

Pes Anserinus
Pes Anserinus

Wat is nu precies ontstoken?  De pes anserinus.is de aanhechting van 3 pezen aan de binnenkant van het scheenbeen.
De pezen komen van de spieren sartorius, gracilis en semitendinosus.

Deze 3 spieren zijn verzwakt en worden niet automatisch getraind net zoals de dij- en heupspieren die ik manueel dien te oefenen. (zie auto-accident 1991).

Dus dat wordt het eerste project zodra de pijn is verdwenen en ik aldus ‘ronddartel’. Zelf heb ik er alle vertrouwen in als ik me keurig aan de behandeling hou.  Deze bestaat er voorlopig uit in 4 x dag ijsleggen en 1 tabletje pijn-instant-killer.
De pijn is echter voorlopig nog helemaal niet weg en het been is quasi buiten gebruik gesteld.

Daarna oefenen en oefenen en net zoals die heup en dat dijbeen zal het binnenkort (+/-) pijnvrij en stabieler lopen zijn. YES WE CAN!

Dus voorbereidingen voor 6 uur in de maak.
Stein

 

Contacteer mij

Kom met mij in contact

Antwerpen, Sabrina Maes Fotografie
’t Stad gezien vanop Sint-Anneke @2020

Heb je een vraag?  Wil je mij contacteren?  Dat kan uiteraard en graag!

Alle foto’s&teksten op deze website zijn ©Sabrina MAES.  Wil je graag een foto of tekst overnemen of gebruiken neem dan eerst contact op.  Wil je een foto liever niet te laten verschijnen op de website of InstaFeed dan zal deze verwijderd worden op eenvoudig verzoek

Contact